Sådan brander du dig selv på LinkedIn og imødekommer nutidens rekruttering

personlig branding LinkedIn.

Sådan brander du dig selv på LinkedIn og imødekommer nutidens rekruttering

Personlig Branding på LinkedIn – How and why?

Personlig branding på LinkedIn er enormt vigtigt, da rekruttering i høj grad foregår på de sociale medier, specifikt LinkedIn, er det utrolig vigtigt at være synlig og tilgængelig på de medier, der er relevant for dig selv som studerende og jobsøgende. Herr får du vores råd til personlig branding på LinkedIn.

Definer din målgruppe: Hvem skriver du til?

Vil du ansætte dig, som din LinkedIn profil ser ud nu? Vil du købe dine produkter eller ydelser? Er du spændende?
Ja selvfølgelig, for det er jo dig. Men prøv at se det gennem en potentiel kunde eller arbejdsgivers øjne, ville du så?

Personlig branding på LinkedIn er markedsføring af dig selv. Det er derfor essentielt, at du kender din målgruppe.
Hvem henvender du dig til? Hvem er dine kunder eller din nye arbejdsgiver?

Det er dem du skriver til, når du laver dine tekster til din profil.

Du bliver nødt til at undersøge, hvem de er, og hvorfor de skal vælge dig.

Resultaterne heraf anvendes til at skræddersy din profil, så den fremstår så attraktiv som muligt for disse virksomheder. Du kan ikke ændre på din uddannelse og dine tidligere jobs, men du kan sørge for, at beskrivelsen af din uddannelse og dine tidligere ansættelser indeholder emner, der er relevante for din målgruppe, hvilket fører til en øget interesse for dig. Det er usandsynligt vigtigt, at din profil er udfyldt rigtigt og målrettet.

Baseret på et interview med  Thomas Charles Heintzelmann, HR Manager hos Maersk Tankers gennem 3 år og selvstændig med egen virksomhed Heintzelmann & Co,  og en LinkedIn Profile Makeover Consultant hos Makeover Services International (MSI), har vi lavet en oversigt over, hvordan man bedst brander sig selv på LinkedIn.

 

Opsætning af din LinkedIn profil

^Et bud på hvordan din LinkedIn profil kan sættes op. Her er der meget fokus på grafik, storytelling og personlighed, da dette er centrum for mit personlige brand.

 

Søg inspiration hos dine konkurrenter: Hvem har det job du ønsker lige nu? og hvordan har de sat deres profil op?

Dem du konkurrerer om jobbet med, hvad gør de? Dine konkurrenter er eks. personer med den samme uddannelse som dig eller personer, der søger job inden for samme jobkategori. Du kan også med fordel undersøge, hvordan branche lederne har sat deres profiler op. Analyser deres styrker og svagheder og find frem til hvordan du kan differentiere dig fra dine konkurrenter og fremstå som en attraktiv kandidat. Ifølge Thomas kan du med fordel skrive til dem, der har dit drømme job, og spørge dem hvordan de er endt der. Dette viser gå på mod, selvstændighed og ambition, og giver dig samtidig mulighed for at indsamle vigtige erfaringer.

Fang opmærksomheden med et godt profilbillede.

Dit profilbillede er virkelig med til at fange folks opmærksomhed. Ifølge Thomas kan dit profilbillede medvirke til, at du ikke bliver kaldt til samtale.

LinkedIn profilbillede

Profilbilleder – Goes and No goes

Et selfie eller et slørede fest/feriephoto kan ødelægge dine chancer hos en virksomhed. Ifølge vores LinkedIn Profil Makeover Konsulent bør dit profilbillede illustrere, hvem du er som person, have kant, og vise hvem du er professionelt. Billedet skal være i en god opløsning (de fleste telefoner har kamera, der er gode nok). Profilbilledet skal helst tages af en anden end dig selv (ingen selfies), og du bør udnytte farver og kontraster, når du tager eller redigere billedet.

Tal sproget

Hvilket sprog taler de i den virksomhed, du ønsker at blive ansat hos?

Det er det sprog du bør oprette din profil på. Andre sprog er relevante, såfremt du kan dem, og søger job i virksomheder som taler disse sprog. Husk at du skal opdaterer og vedligeholde alle dine sprogprofiler, så fokuser på din målgruppe først.

Din overskrift er din punchline

Overskriften er sammen med navn og billede synlig ved søgninger, opdateringer og selvfølgelig på din profil. Den er din punchline, og er ofte det, der sælger dig, når du dukker op på søgninger. Din overskrift bør derfor indramme, hvem du er, hvad du kan, og hvad du vil, altså alt hvad en rekrutteringsansvarlig kunne være interesseret i og søge på.

“Studerende” vil derfor ikke gøre meget gavn, men “International marketing og business studerende med passion for sport og entertainment” fortæller hvad du kan, hvem du er, og hvad du vil.
Din personlige branding på LinkedIn kan gøre en verden til forskel.

Overskriften kan max være 120 tegn, men bør ligge på ca.86 tegn, da resten ikke kan ses på søgeresultater og opslag.

Giv et personligt indblik i hvem du er i dit resumé.

Resumeet kan være ca. 1.990 tegn langt. Her har du mulighed form at give læseren et mere personligt indblik i, hvem du er. Ifølge LinkedIn Profil Makeover Konsulenten er dette det vigtigste område på din profil, fordi du her frit har mulighed for at udtrykke, hvem du er professionelt. Du kan med fordel besvare følgende spørgsmål:

  1. Hvordan skaber du værdi for virksomheder? og hvordan gør du det?
  2. Hvad vil du?
  3. Hvad kan du?
  4. Hvem er du?

Det skal være helt tydeligt for din målgruppe, hvordan du kan bidrage til deres organisation og skabe værdi for deres virksomhed. Inkluder gerne dine vigtigste kompetencer, således du sikre, at en rekrutteringsansvarlig får det med, selvom de ikke læser hele din profil. Du kan også upload en video præsentation af dig selv, dit CV eller lignende.

Skriv om dine resultater og dine erfaringer under din erhvervserfaring

Din LinkedIn er på mange måder dit online CV. Her har du mulighed for at angive dine ansættelser, skrive om dit fokus og dine resultater i dine forskellige stillinger.
Personlig branding på LinkedIn betyder meget mere end du går og tror.

Angiv en kort beskrivelse af dine ansvarsområder og arbejdsopgaver for hver af dine tidligere ansættelser. På de ansættelser der er specielt relevante for din målgruppe, bør du beskrive, hvordan du har genereret værdi for virksomheden, du har arbejdet for. Du må selvfølgelig ikke give et misvisende billede af din erfaring, men sørg for at beskrivelsen er målrettet din målgruppe på en retvisende måde. Fremhæv de kompetencer du har fået gennem jobbet, hvordan du har gjort en forskel for virksomheden, og hvorfor du er guld værd.

Husk også at tilføje billeder, video, links eller pdf filer under din erhvervserfaring, for at illustrere hvordan du har arbejdet i dine ansættelser og skabe blikfang.

Hvad kan vi bruge din uddannelse til?

Udover navnet på din uddannelse og dit uddannelsessted er det vigtigste for dig at fortælle, hvad din kommende arbejdsgiver kan bruge de kompetencer, du har fået gennem din uddannelse til, og hvordan du skaber værdi og bidrager til virksomhedens bundlinje.

Derudover kan du upload opgaver, præsentationer og pdf filer, som bliver vist sammen med din uddannelse. Dette viser interesserede virksomheder, præcis hvad du kan og skaber liv på din profil. Ifølge Thomas er karakterer ikke længere det vigtigste i rekrutteringsprocessen for Mærsk, men inkluder dine karakterer hvis det giver mening.

Fremhæv dig selv gennem dine kompetencer, anerkendelser og anbefalinger

På LinkedIn kan man opsummere sine kompetencer og færdigheder som netværket efterfølgende kan anerkende. Denne listing af kompetencer gør det lettere at finde dig for virksomhederne i rekrutteringsprocessen. Desuden betyder anerkendelser, at du og dine kompetencer fremstår meget mere troværdigt.

Du kan også anmode tidligere chefer, kollegaer eller kunder om anbefalinger og de er guld værd.
En anbefaling fra tidligere arbejdsgivere og kollegaer skaber troværdighed for fremtidige arbejdsgivere, og er et af de vigtigste aspekter ved rekruttering.

De kan se, hvis du lyver.

Ifølge Thomas kan en erfaren rekrutteringsagent se, hvis der er blevet pyntet for meget på en profil. Rekrutteringsansvarlige tjekker gerne at årstal, beskrivelse osv. stemmer overens, inden de tager kontakt til kandidaten, hvorefter de også vurdere kandidaten baseret på kandidatens profil, hvis der er noget, der ikke stemmer overens, vil kandidaten ikke blive kaldt ind til samtale.

Så husk personlig branding på LinkedIn – Det er vigtigt!